Spaar voor later en open nu spaarrekening kind

spaarrekening kind

Heb je thuis een paar jonge kinderen en wil je graag hiervoor een spaarrekening kind voor openen dan zijn er zat banken die dit voor je willen doen. Wanneer je nu namelijk gaat beginnen met sparen voor je kinderen dan moet je dit wel op tijd gaan doen. Op deze manier kan je namelijk nog flink wat geld voor je kids sparen als je dit wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maandelijks bedrag die je overmaakt naar deze rekening. Op deze manier spaar je dus elke maand voor je kids en wanneer ze achttien worden kun je ze toegang geven tot deze rekening.

Rente

Wat het aantrekkelijk maakt voor ouders zoals jij is de rente die je krijgt over de spaarrekening kind. Dit kan namelijk best oplopen waardoor je toch wat geld kunt krijgen over het geld dat je spaart bij de bank die je kiest. Deze rente verschilt wel veel van verschillende banken. Zo krijg je namelijk bij de ene bank 2% rente over je gehele bedrag dat je erop hebt staan. En bij een andere bank krijg je bijvoorbeeld maar 0,20% rente per jaar over het hele bedrag dat je erop hebt staan. Lees jezelf dus goed in wanneer je voor je kinderen later een mooi zakcentje wilt geven.

spaarrekening kind

Vergelijk banken

Wanneer je van plan bent om een spaarrekening kind te openen bij een bank dan is het heel belangrijk dat je gaat kijken bij welke bank je dit wilt gaan doen. Dit heeft niet alleen te maken met de rente die je erover kunt krijgen, maar met allerlei andere zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan communicatie met een bank, of het handig in gebruik is en welke limieten je bijvoorbeeld hebt. Dit kan je allemaal makkelijk vergelijken met verschillende programma’s op internet. Hierdoor krijg je namelijk alles netjes op een rijtje!