Dit zijn de voordelen van het oversluiten van uw leningen

rente persoonlijke lening

Bent u in het bezit van verschillende leningen bij verschillende kredietverstrekkers en ziet u door de bomen het bos niet meer? Weet u niet meer hoe u de rust in uw financiën moet terugbrengen? Misschien herkent u het wel; elke maand weer een nieuwe rekening hier, een betaling daar. En eigenlijk weet u niet eens meer welke lening u precies waar hebt lopen… Het zou kunnen dat u hierdoor zelfs al eens een betaling hebt gemist. Om van deze onduidelijkheid af te zijn, is het oversluiten van uw leningen misschien wel dé oplossing voor u!

Wat kunt u verwachten?

Het oversluiten van leningen helpt u om overzicht te krijgen in de verschillende leningen die u bij de verschillende kredietverstrekkers hebt lopen. Door al deze leningen samen te voegen bij één kredietverstrekker, hoeft u voortaan maandelijks nog maar één bedrag te betalen. Hierdoor ontstaat er veel meer rust in uw administratie!

Wist u dat het oversluiten van leningen op de langere termijn ook voor lagere kosten zorgt? Elke kredietverstrekker heeft zijn eigen rentetarief en u betaalt al deze rentes maandelijks dan ook allemaal apart. Door de rentes samen te voegen tot één enkel rentetarief, scheelt het u uiteindelijk enorm  in de kosten. En zeg nu zelf; Wie wilt er nu niet een lening met de laagste rente? Op de lange termijn bespaart u meer geld, waarmee u geld overhoudt om uw leningen sneller af te betalen. 

Hoe werkt het oversluiten van de leningen?

Wees ervan bewust dat u bij het oversluiten van uw leningen dezelfde stappen moet doorlopen als u heeft gedaan bij het aanvragen van uw lening. Hierbij dient u opnieuw de hoogte van het totale bedrag (inclusief het bedrag dat u bij de andere kredietverstrekkers verschuldigd bent) van uw lening in te vullen bij de gewenste kredietverstrekker. Dit keer geeft u alleen aan de leningen te willen oversluiten. Let op; wij raden hierbij altijd aan om geen extra geld op te nemen, want uiteindelijk geldt nog altijd de regel ‘Geld lenen, kost geld’.